JohorTimes – Jika berusaha keras, penglibatan kita di dunia ROKOK boleh diberhentikan. Ingat kepada Ibu Bapa Suami Isteri Anak Cucu Cicit dan orang sekeliling kita. Jangan menyusahkan hidup mereka dengan bau rokok yang tidak mendatangkan apa-apa faedah.

Pemandu kenderaan kata dengan menghisap rokok boleh menghilangkan ngantuk.

TIPU.

Ngantuk hilang sebab perbuatan tangan yang memegang rokok yang dibawa ke mulut untuk menghisap dan ketepi tingkap kereta untuk membuang abu rokok. Semasa melakukan perbuatan menghisap rokok, MENGANTUK pun hilang, tetapi selepas habis merokok, Mengantuk akan datang semula dengan jumlah berganda.

Penulis kisah berhenti merokok ini telah bergelumang di dalam dunia rokok selama lebih 22 tahun. Sehingga hari ini jumlah tahun berhenti merokok menghampiri 20 tahun. Dan sehingga hari ini tidak pernah sekali terlintas di dalam akal atau hati untuk merokok semula. Sejarah menghisap rokok sehari sebanyak 2.5 kotak besar DUNHILL (anggaran 50 batang sehari).

Hari ini masih bebas dari rokok. Akan bertahan sehingga habis nyawa di jasad ini.

~~~~~~~~~~~JOHORTIMES.MY~~~~~~~~~~~

hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN SEMASA MELAYARI DI JOHORTIMES.MY DI TELEFON BIMBIT ANDA. TERIMA KASIH.Please Subscribe to JohorTimes Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ

Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Web – https://www.johortimes.my

#Dadah #Rasuah #Bomba #DailyNews #JohorDarulTa’zim #JohorSemasa #JohorTimes #JPJ #Malaysia #MaritimMalaysia #Pelancongan #Polis #Sukan #SultanJohor #Tentera #TunDrMahathir #Viral

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Reply