PAMERAN Auto Malaysia (Malaysia Autoshow) 2019 dengan tema ‘Mobiliti Untuk Semua’ anjuran Institut Automotif, Robotik, dan IoT Malaysia (MARii) dirasmikan hari ini.

Acara pameran automotif tahunan terbesar di Asean itu diadakan di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) sehingga 14 April 2019 ini menampilkan pelbagai model dan teknologi terbaharu dalam industri.

Sebanyak 100 model kereta dipamerkan di Dewan A dengan tawaran dan diskaun istimewa, serta pakej pembiayaan khas melalui institusi kewangan dan bank terlibat turut disediakan.Antara kenderaan model terbaharu yang diperkenalkan ialah Perodua Bezza Edisi Terhad sebanyak 50 unit sahaja, Proton Persona dan Iriz 2019, Kenderaan Elektrik Bateri (BEV) BMW i3s serta motosikal Honda CBR650R dan CB650R serba baharu.

Antara pempamer lain terlibat ialah Honda dengan model konsep Civic Type-R Mugen, Toyota mempertontonkan model Yaris terbaharu, Nissan, Mitsubishi, Volkswagen, Mazda, Kia, Peugeot dan Ducati.Please Subscribe to JohorTimes Youtube – https://goo.gl/4jWv8X

Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Web – https://www.johortimes.my

(Visited 5 times, 1 visits today)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.