SYDNEY – Seorang ibu di Sydney terkejut selepas menemui jarum tersembunyi di dalam epal yang dibelinya di sebuah pasar raya utama di negara itu.

Menurut agensi berita Xinhua, The Seven Network melaporkan wanita itu menemui objek tersebut ketika memotong epal untuk dihidangkan kepada anak-anaknya pada Selasa. “Saya terkejut dan tidak percaya ia boleh berlaku.Tidak pada epal, sebelum ini pernah lihat berita jarum dalam strawberi, sejak itu saya lebih berwaspada, tetapi tidak sangka kini dalam epal pula,” katanya.
Dengan kejadian sama yang melanda industri buah strawberi, insiden itu disifatkan sebagai ‘serangan ke atas buah-buahan’, menimbulkan kemarahan pengguna Australia dan pihak berkuasa serta pengeluar sedang berusaha mencari jawapan kepada kejadian itu.

Di sebalik pengumuman mengenai siasatan oleh pihak persekutuan akan dijalankan, polis masih buntu mencari punca bagaimana ia boleh berlaku. Setakat ini, terdapat kes dilaporkan di setiap negeri di Australia.
Selain itu, polis Queensland turut mengesahkan terdapat objek logam ditemui di dalam pisang yang dibeli dari sebuah pasar raya.
Pada ketika negara itu masih berdepan isu strawberi, banyak pengeluar terpaksa membuang hasil pertanian, selepas negara seperti New Zealand melarang import ke atas buah tersebut.(Visited 12 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.