DYMM Sultan Johor Ingatkan Datuk Bandar dan YDP, Utamakan Kepentingan Rakyat Bukan Politik

DYMM Sultan Johor Ingatkan Datuk Bandar dan YDP, Utamakan Kepentingan Rakyat Bukan Politik :

DYMM Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar berkenan menerima mengadap serta menyampaikan amanat penting kepada Datuk Bandar dan Yang Dipertua Majlis Daerah bagi memastikan agenda pembangunan rakyat terus diutamakan.

Dalam pertemuan selama satu jam di Kelab Polo DiRaja Johor, Istana Pasir Pelangi, Johor Bahru hari ini (26 Feb), Baginda bertitah mengingatkan Datuk Bandar serta semua Yang Dipertua Majlis Daerah di negeri ini supaya tidak terlibat dengan politik.

“Anda semua adalah penjawat awam negeri Johor (JCS) dan perlu sentiasa memberi tumpuan kepada soal pentadbiran serta penguatkuasaan. Jangan terlibat atau campur dalam politik.

“Sebagai penjawat awam anda semua mempunyai tanggungjawab untuk bersama-sama memajukan negeri Johor serta kawasan pentadbiran masing-masing di samping mengutamakan masalah rakyat,” titah Baginda.

Tuanku Sultan Ibrahim bertitah mahu Datuk Bandar dan Yang Dipertua Majlis Daerah menjalankan tanggungjawab dengan penuh dedikasi.

“Tumpukan perhatian pada kawasan pentadbiran masing-masing termasuk soal keindahan, kebersihan, pemasangan papan tanda. Jika ada pelan pembangunan projek dikemukakan sila teliti secara terperinci.

“Pastikan pelan pembangunan itu menepati ciri-ciri yang diperlukan antaranya soal landskap, keselamatan, kualiti jalan raya, laluan pejalan kaki dan basikal. Ini semua membabitkan kepentingan rakyat secara keseluruhan,” titah Baginda.

Tuanku Sultan Ibrahim bertitah mahu Datuk Bandar dan Yang Dipertua Majlis Daerah supaya mengemukakan laporan mengenai keindahan setiap daerah kepada Baginda dalam tempoh terdekat.

Pada masa sama, Baginda mahu Datuk Bandar dan Yang Dipertua Majlis Daerah mengemukakan cadangan mengenai pembangunan serta kemajuan negeri.

Kredit : @officialsultanibrahim

(Visited 33 times, 1 visits today)
Ad banner

You might be interested in

Ad banner

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Notice: Undefined variable: adsense_slot_ads_top_page in /home/johortimes/public_html/wp-content/themes/videopro/footer.php on line 66