Sekumpulan pemandu teksi di Gelang Patah hari ini mengumumkan keluar dari Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Pribumi) kerana hilang keyakinan dengan parti tersebut.

Menurut kumpulan tersebut, mereka pada awalnya dijanjikan RM500 untuk membawa pengundi pada hari pilihan raya.

Namun, setelah enam bulan mereka didaftarkan sebagai ahli parti, tiada langsung wakil dari Pribumi yang datang menjenguk dan bertanyakan masalah mereka.“15 orang kami yang mahu keluar Pribumi hari ini keluar dengan rela hati sebab kami tengok Pribumi tiada ambil sebarang maklum balas dari kami dan tiada apa bantuan yang mereka boleh berikan kepada kami,” kata jurucakap kumpulan tersebut Suhaimi Mohamed Said kepada pemberita dalam satu sidang media di Taman Nusa Perintis hari ini.

Suhaimi, 44, berkata seramai 30 pemandu teksi disini yang diambil maklumat peribadi mereka untuk didaftarkan menjadi ahli.

Beliau menambah mereka bertindak keluar parti kerana merasakan seperti diperdaya untuk menjadi ahli kepada parti serpihan UMNO tersebut.

“Mereka macam pancing kita dengan RM500 tersebut,” katanya lagi, sambil menambah bahawa mereka diberitahu bahawa PPBM hanya menyediakan slot terhad untuk membawa pengundi pada hari pilihan raya akan datang.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Please Subscribe to JohorTimes – https://goo.gl/4jWv8X

Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Web – https://www.johortimes.my


(Visited 247 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.