KJ takut dengan ‘orang tua’, sindir Tun M

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hairan mendapati bahawa Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin “takut dengan orang tua”.

Ini susulan Khairy menamakan Dr Mahathir, bersama Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dan pemimpin supremo DAP Lim Kit Siang sebagai tiga ahli politik yang seharusnya bersara .

“Itu pendapat dia pasal dia takut dengan orang tua. Apa dia takut? Sebab dia takut dia suruh orang tua berhenti.“Kalau takut, budak macam itu, masih remaja, kuat, tapi takut dengan orang tua, tak usah main politiklah,” kata Mahathir ketika ditemui hari ini selepas menghadiri majlis rumah terbuka Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Tan Sri Muhyiddin Yassin di Bukit Damansara, Kuala Lumpur.

Disoal sama ada beliau akan kekal dalam politik, Mahathir berkata tidak ada alasan baginya untuk mengikut cadangan Khairy.

“Apa pasal saya mau ikut dia. Dia takut, jadi kita kesian,” katanya.

Mengenai dakwaan Khairy yang mengatakan bahawa ketiga-tiga pemimpin politik veteran itu terus memecah-belahkan rakyat jika mereka kekal dalam politik, Mahathir bagaimanapun berfikir sebaliknya.

“Di mana sahaja saya pergi, banyak yang datang, saya rasa sayalah yang menyatukan rakyat,” katanya.

Khairy pada Ahad lalu berkata, ‘ketokohan’ Dr Mahathir dan Anwar juga boleh dikaitkan dengan watak Lim yang juga antara yang bertanggungjawab dalam perpecahan kaum melibatkan orang Melayu dan Cina.

Menurut Khairy, yang juga menteri belia dan sukan, watak semua mereka perlu segera dihentikan kerana ia mengundang perpecahan dalam kalangan rakyat.

(Visited 113 times, 1 visits today)
Ad banner

You might be interested in

Ad banner

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.