Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali menegaskan sebarang perbincangan berkenaan Pakatan Harapan (HARAPAN) perlu dilakukan melalui mesyuarat Majlis Presiden.

Azmin berkata demikian ketika diminta mengulas pertemuan Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar dan Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU), Tun Dr Mahathir Mohamad di London.

“Sesiapa sahaja boleh berjumpa Dr Mahathir (tapi) perbincangan perlu dilakukan dalam semangat HARAPAN bukan individu. Mungkin Nurul Izzah ke sana untuk berhari raya dengan Dr Mahathir.“Saya tidak tahu tetapi saya tak rasa begitu (bincang pasal HARAPAN). Jika kita berbincang berkenaan polisi dan hala tuju HARAPAN, ia mesti dibincangkan dalam Majlis Pakatan Harapan,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Jalinan Kasih Aidilfitri PKNS di Pusat Konvensyen Shah Alam.

Sebelum ini sebuah portal melaporkan pertemuan antara Nurul Izzah dan Dr Mahathir di London.

Pertemuan tersebut dikatakan usaha menyelesaikan krisis struktur kepimpinan HARAPAN yang sehingga kini gagal dimuktamadkan.

Izzah turut dilaporkan enggan mengulas kata sepakat yang diperoleh menerusi pertemuan itu sehinggalah HARAPAN mengadakan mesyuarat dalam waktu terdekat.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.