Resepi Murtabak Cheese | Seminit Resepi

Resepi Murtabak Cheese

Murtabak Cheese

Resepi Murtabak Cheese kalini kitorang buat menggunakan kulit popia, banyak kegunaan kulit popia ni tau…

Penaja Murtabak Cheese
Kawan Food telah menaja Murtabak Cheese pada kali ini, anda boleh intai website mereka di http://www.kawanfood.com.

Bahan-bahan

paratha
250 gram daging kisar
1/2 biji bawang besar
1 sudu rempah kari
1/2 sudu rempah beriyani
daun sup
telur
mozarella cheese
Cara Membuat

Langkah 1
Tumis bawang besar hingga naik bau, kemudian masukkan rempah kari dan rempah beryani

Langkah 2
Apabila sudah pecah minyak, masukkan daging kisar. Perasakan dengan garam dan gula

Langkah 3
Dalam bekas lain, kacau telur bersama inti daging yang kita sudah masak tadi. Masukkan daum sup dan sedikit cheese

Langkah 4
Ambil beberapa keping kulit popiah, dan balutkan dengan inti murtabak. Taburkan cheese di atas sebelum kita lipat kulit popiah

Langkah 5
Goreng hingga masak. Sedia dihidang

(Visited 79 times, 1 visits today)
Ad banner

You might be interested in

Ad banner

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest