Benarkah Jet Korea Utara Di Ruang Udara Muar, JOHOR?

Terdapat Voice Message yang diviralkan ke aplikasi Whatsapp, baru-baru ini berkenaan dengan dakwaan Jet Tentera Korea Utara di ruang udara Muar, Johor.

Ketika menghubungi ACP Azman bin Ayob, Ketua Polis Daerah Muar, beliau menafikan terdapat laporan polis berkenaan perkara seperti di dakwa di dalam Voice Message tersebut.

Identiti pemilik suara di sebalik Voice Message masih belum dikenalpasti.Hati-hati ketika menerima apa-apa pesanan baik teks, audio atau video di aplikasi telefon bimbit anda. Perkara pertama yang perlu dibuat adalah menghubungi pihak yang bertanggungjawab untuk mendapatkan kepastian tentang sesuatu perkara/isu.

Jadilah penyebar yang beretika, periksa dahulu kesahihan sesuatu berita/isu sebelum disebarkan kepada orang ramai.

(Visited 465 times, 1 visits today)
Ad banner

You might be interested in

Ad banner

Comment (59)

  1. Byk sngat la tengok movie ni dan suka dengar rumors2 kata jet pejuang kita terbang rendah…dok kejar jet pejuang negara lain…yg jatuhkan bom.diselat melaka la……tidak semuanya tidak benar
    Ni nak habaq..TENTERA DARAT dan TUDM kita la ni tengah training di lapangsasar gemas…penyatuan tembakan utk menguji kesiagaan aset pertahanan kita..dan LATIHAN KUASA TEMBAKAN ni namanya….memang dijalankan setiap tahun….cuba jangan buat spekulasi yg bukan2….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: